[gap height=”20″]
چند ساعت در هفته با نوجوان خود ارتباط دارید؟
چقدر با فرزند نوجوان خود جنگ و دعوا دارید؟
آیا فرزند شما از ارزش های شما فاصله گرفته است؟
چقدر احساسات فرزند خود را درک میکنید؟
نوجوانی دوره دوری از خانواده است
نوجوانی، دوره ای است که فرزند شما میل به دور شدن از خانواده پیدا میکند و رابطه خود را با همسالانش افزایش میدهد. او سعی دارد دنیای خود را به تنهایی یا با کمک دوستانش کشف کند. او بیشتر به همسالان خود اعتماد میکند تا به والدین خود و دائم درصدد افزایش تجربه های شخصی خود است. او ارزش های خانواده را زیر سوال میبرد و ارزشهای همسالان را جایگزین آن میکند.
والدین میتوانند با یک سری اقدامات، پلی بین دنیای ناشناخته نوجوانی با دنیای امن و شناخته شده خانواده احداث کنند و از راه همدلی و درک متقابل به نوجوان خود نزدیک شوند.
در این مقاله به ۸ راهکار برای ایجاد رابطه بهتر با نوجوان خود پی میبرید.
[gap height=”20″]
[gap height=”20″]
۸ راهکار موثر برای رابطه رویایی
ما اکثر مواقع فرزند خود را در سن کودکی در آغوش میگیریم و او را سرشار از حس محبت میکنیم، اما با افزایش سن او، انگار فراموش میکنیم که فرزند ماست و نیاز به آغوش ما دارد. قرار نیست نوجوان سر به فلک کشیده خود را دائم در بغل خود بگیریم، فقط کافی است به عنوان پدر و مادر، گاهی دست بر گردن او بیاندازیم و به او حس آرامش بدهیم. در آغوش گرفتن در خانواده های ایرانی فراموش شده است. آغوش احساس اعتماد، پذیرش و درک شدن از طرف والدین را به نوجوان هدیه میدهد و او دیگر احساس تنهایی نمیکند.
پدر و مادر گرامی، برای چند ثانیه هم شده فرزندت را هرروزدر آغوش بگیر، حتی اگر قدش از تو بلندتر شده است!
دنیای تکنولوژی، خیلی از مسائل زندگی ما رو آسونتر کرده و بسیاری از نیازهای مارو برطرف نموده است. اما این دنیای پر زرق و برق ارتباطات مارو دچار مشکل کرده است. خانواده های ایرانی، اکثر وقت خود را در صفحه های مجازی میگذرانند و دنیای واقعی را فراموش کرده اند. نوجوان شما هم از این امر استثناء نیست، او بیشتر وقت خود را به گوش دادن موسیقی های مورد علاقش میگذراند و دائم با دنیای مجازی ارتباط برقرار میکند. شما به عنوان خانواده میتوانید در راه یک سفر فراموشنشدنی به موسیقی های مورد علاقه خود گوش دهید و از تکنولوژی لذت ببرید. اما بهتر است زمانی از این دنیای مجازی فاصله بگیرید و با هم همصحبت شوید، فرصت هایی رو باهم خلق کنید و به صحبت در مورد اتفاقهای روزمره بپردازید.
تلفن های همراه خود را کنار بگذارید و به احساسات و عواطف هم گوش دهید.
نوجوانی دورانی است که دائم نظرات و بینش های مختلف بر روی فرد تاثیر میگذارد و باعث میشود، نوجوان گیج و سردرگم شود. والدین وظیفه دارند، در زمان هایی که نوجوان دچار سردرگمی در انتخابِ مسیر زندگی اش است، در کنار نوجوان باشند. متاسفانه والدین ایرانی به جای همفکری، اکثرا نظر خود را تحمیل میکنند و به جای فرصت دادن به نوجوان برای انتخاب درست، خودشون راه رو برای او انتخاب میکنند. اینکار باعث میشود فرزندتان از شما فاصله بگیرند و برای تصمیمگیری به همسالان خود پناه ببرند.
به هیچ عنوان در تصمیمگیری نوجوانان دخالت نکنید و فقط در کنار اونها مسیرهای انتخابی را بررسی کنید.
با افزایش سنِ فرزندان مسئولیت آنها نیز افزایش مییابد و درگیر کارهای روزمره خود میشوند. اکثر پدر و مادرها نیز برای ایجاد یک زندگی مرفه، پا به پای هم کار میکنند و زمان اندکی برای باهم گذراندن صرف میکنند. اما برای اینکه فرزندان از والدین خود دور نشوند، تا جایی که امکان دارد، اوقات آخر هفته را به سپری کردن باهم بگذرانید. از نوجوان خود در مورد جاهایی که دوست دارد برود سوال کنید، مکان هایی مثل استادیوم، کافه هنری و یا شهربازی که میتوانید با آنها به این مکان ها بروید و با دنیای آنها بیشتر آشنا بشید. از اونها درخواست کنید برای ۱۵ دقیقه هم شده ، با شما سرمیز شام بنشینند و همصحبت شوند، البته به شرطی که فقط شما حرف نزنید!
وقت گذراندن با نوجوان، یعنی تو برای من مهم هستی و من به تو توجه میکنم!
نوجوانان احساسات بهم ریخته و شلوغی دارند، که اگر آنها را سرکوب یا انکار کنند، دچار مشکلات ارتباطی میشوند. برای حل این مسئله باید به جای سرکوب کردن احساسات، آنها را تشویق به بروز آنها کنید.از اونها بخواهید که راجب احساساتشون با شما حرف بزنند و هیجانات خود را بپذیرند. باید به آنها آموزش دهید که هیجانات جزئی از زندگی ما هستند و ما نباید آنها را پنهان کنیم. بروز هیجانات باعث میشود نوجوان خشم و ناراحتی خود را تخلیه کند و بتواند بهتر تصمیم بگیرد.
کافی است فقط به آنها گوش بدهید و احساسات آنها را مهم بشمارید!
همانطور که در مطالب و مقالات قبلی بیان کردیم، گوش دادن فعال از مهمترین مهارت ها، برای برقرای ارتباط با فرزندانمون میباشد.
شما نیاز به تمرین برای گوش دادن به فرزند خود دارید، و نصیحت کردن و راهکار دادن را فراموش کنید. این امر سبب میشود، نوجوان به حل تعارض های خود یپردازد و بتواند رابطهی بهتری با والدین خود برقرار کند.
به جای عصبانی شدن و داد و فریاد کردن، به نوجوان خود گوش دهید تا احساس او را درک کنید.
هر انسانی حق دارد برای خود حریم شخصی داشته باشد. درست است که شما نگران نوجوان خود هستید، ولی همیشه یه دیوار شیشه ای بین خود و نوجوانتان فرض کنید تا از راه دور، بر رفتار و کارهای او کنترل داشته باشید.
در این دوره زمونه، کنترل کردن بی معناست!
یکی از عمده مسائلی که هر نوجوان با اون درگیر است، مسئله اعتماد به نفس اوست. او دائم خود را برانداز میکند و نگران ظاهر و پوشش خود است. او دوست دارد در جمع همسالان پذیرفته شود و اعتماد والدین خود را نیز جلب کند. شما به عنوان والدین او را حمایت کنید و به او مسئولیت دهید. با اینکار اعتماد بنفس نوجوان خود را تقویت میکنید و رابطه بهتری بین خود و نوجوانتان برقرار میکنید.
تشویق، یعنی تو با تمام کاستی هایت، میتوانی بهترین باشی!
کلام آخر: نوجوانی دوره ایست که با حضور شما جذاب خواهد شد!